TAPIR startades i oktober 2016 av  Jan Ingvarson och Arnauld Eygun.  Jan och Arnauld hade då varit kompanjoner i tjugofem år och hade lång erfarenhet av både restaurangbranschen och restaurangverksamheten på flera av Strömmas sekelskiftesfartyg. De hade också tidigare haft flera restauranger i Stockholm, bland annat ”Ett rum och kök” på Nybrogatan. Och 2016 längtade de efter att driva restaurang igen!

2019 utökades kompanjonskapet med Katarina Jonsson, vän och arbetskamrat sedan femton år som ansvarat för matsalen på TAPIR sedan starten. Arnauld och Katarina driver numera TAPIR vidare utan Jan, som hastigt och oväntat avled efter en cykelolycka sommaren 2020.

Jan, Arnaulds och Katarinas drivkrafter med TAPIR har hela tiden varit värdskapet. Stoltheten över och kärleken till den egna restaurangen. Glädjen i att laga och servera god mat ”utan krusiduller” i en glad och trevlig atmosfär och att se till att alla gäster känner sig välkomna och väl omhändertagna, kort sagt; att få alla att känna sig hemma!

Hjärtligt välkomna till oss på TAPIR!